Om mig

ak_gbHej, jeg hedder Anne-Katrine og er indehaver af Grafikbutik.dk

Jeg løser opgaver indenfor grafisk design, webdesign, illustration og projektarbejde – f.eks. trendresearch, farvekonsulentopgaver, marketing, produktskitsering / visualisering. Derudover underviser jeg i Adobe og WordPress.

 

Læs om “varerne på hylderne” her: Grafisk design, webdesign og illustration

 

De senere år har jeg ved siden af opgaverne brugt en masse tid på efteruddannelse – i  Adobe-programmerne (Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Dreamweaver), i webdesign-programmerne  Wordpress og  Joomla, i 3D-programmerne Rhino/V-Ray og indenfor iværksætteri & entreprenørskab.

Jeg kan godt lide at udfordre mig selv fagligt og teknisk. Overkomme tekniske hurdler; nørde igennem til løsningen er der! Jeg har tegnet siden jeg var ganske lille, og haft kreative freelanceopgaver af alle mulige slags siden jeg var teenager, hvilket er temmelig mange år siden nu! De sidste seks år har jeg primært lavet opgaver indenfor grafisk design – siden 2013 som Grafikbutik.dk.

Kreativ baggrund

Førhen har jeg lavet så forskellige ting som teatermaleri, illustration (håndtegnede – til avis, brochurer mv.), butiksudsmykning, arbejdet i interiørbutik, stået i spidsen for møbeldesignprojekt, der blev nomineret til årets bedste møbel – og lavet et stort antal mindre grafiske opgaver, mest branding. I nogle år var mit liv centreret om at lære det græske sprog og helst alt om moderne kultur og kunst i Grækenland. Jeg har boet der i flere omgange og bl.a. læst kunsthistorie på universitetet i Athen. Efter Kolding Kunsthåndværkerskole (Designskolen Kolding), hvor jeg gik på Visuel kommunikation og Illustration, har jeg sidenhen kombineret kompetencerne  – taget en cand.mag. på Københavns Universitet  – og løst opgaver, der drager nytte af både de visuelle og de sproglige/metodiske aspekter af mit cv.

Brain food

Min akademiske uddannelse er, som en af mine fagfæller siger: ”en kommunikationsuddannelse med et psykologisk twist”. Det hedder Sprogpsykologi, og er et tværfagligt, humanistisk studie i kommunikation. Faget er bredt favnende, og personligt har jeg i studietiden beskæftiget mig med bl.a. designpsykologi (de ting, vi omgiver os med – og hvorfor, de er udformet, som de er), opmærksomhed og bevidsthed, diskurs og retorik og hvordan vores sprogbrug styrer, hvordan vi opfatter virkeligheden.
Der er rigtig mange spændende perspektiver at hente på dette felt – også mht. udformning af visuel og sproglig kommunikation.

Den metodiske tilgang understøtter i øvrigt det grafiske arbejde på den måde, at:

Jeg går meget op i at få startet opgaverne på så “informeret et grundlag”, som overhovedet muligt. Et præcist brief og disponering af projektsamarbejdet er afgørende både for resultat og pris.
Derfor vil I opleve, at jeg gør meget ud af at afklare (i
samarbejde med jer), hvad min opgave er, og bruger tid på at researche, hvilke løsningsmuligheder, I som kunde har. Det er ikke bare det at ‘punge ud’, der nødvendigvis giver det bedste resultat.
Jeg vil gerne sikre jer den bedste løsning, der også gerne må være prisbesparende.

Læs om “varerne på hylderne” her: Grafisk design, webdesign og illustration

Grafikbutik er  “bare mig”  i det daglige … I praksis samarbejder jeg  dog ofte med kompetente samarbejdspartnere, når opgaverne kræver det – og jeg deltager i faglige netværk, hvor jeg også kan finde på at hente assistance ved eksempelvis specielle webopgaver. På den måde er du ekstra sikret i forhold til at få det bedst mulige og efterprøvede produkt.

Gem

Gem

Gem